پرسشنامه احساس رنج توسط اسچالز و همکاران (۲۰۱۰) طراحی شده است که میتواند برای اندازهگیری تجربه و ادراک رنج مورد استفاده قرار گیرد. مقیاس تجربه و ادراک رنج سه بعد رنج را مورد سنجش قرار میدهد: رنج جسمانی، رنج روانشناختی و رنج وجودی/معنوی
ویکتور. امیل. فرانکل Frankl (۱۹۹۱) روان پزشک اتریشی، عضو مکتب وجودگرایی یا دازین (Dasein) و بنیانگذار نظریه معنادرمانی است. فرانکل با تجربه سه سال اسارت در اردوگاه های کار اجباری نازیها نظریه اش را در عمل زیست و بنیاد این مکتب روان درمانی ریشه در ناملایمات زندگی شخصی اش داشت. یکی از مؤلفه های این نظریه مسئله نگرش معنادار به رنج است. به باور فرانکل یکی از اصول درک معنای زندگی، ارزشهای نگرشی؛ یعنی شیوه نگرش معنادار به ناملایمات زندگی است. اگر چه انسان توان تغییر سرنوشت ناگزیرش را ندارد، اما در انتخاب واکنش در برابر مصیبتها آزاد است.
ویکتور فرانکل در اردوگاه کار اجباری مشاهد کرد افرادی که از نظر جسمی در سلامتی کامل بودند و به نظر میرسید که تاب ناملایمات را داشته باشند، خیلی زود دچار ناکامی و افسردگی می شدند، اما کسانی که ظاهر مقاومی نداشتند در برابر فجایع و ناکامی های اردوگاه تاب می آوردند. او بر اساس تحقیقات خویش دریافت نحوۀ تفکر در استقامت افراد نقش اساسی دارد کسانی که معنای مصیبتهای خود را کشف میکنند کسانی که معنای ما با قدرت بیشتری دشواریها را تاب می آورند، اما کسانی که معنا و توجیهی برای زندگی ندارند و هدفی در ناکامیهایشان نمیجویند از لحاظ روانی آسیب پذیرند. به باور فرانکل هرگاه انسان با رویدادی اجتناب ناپذیر یا سرنوشتی تغییرناپذیر مواجه شود، فرصت می یابد عالی ترین ارزش و ژرفترین معنای زندگی؛ یعنی رنج بردن را تجربه کند. درد و رنج پدیده هایی مهم برای نشان دادن ارزش وجود انسان است. آنچه بسیار اهمیت دارد نوع نگرش انسان به رنج و شیوه ای است که آن رنج را تحمل میکند. (فرانکل، ۱۳۹۷ج: ١۶٩)
ادبیات و مبانی نظری بهزیستی روانشناختی
ادبیات و مبانی نظری حفظ و بقاء کارکنان
پرسشنامه احساس رنج اسچالز و همکاران (۲۰۱۰)
مبانی نظری حمایت اجتماعی ادراک شده
پرسشنامه معنای زندگی استگر، فریزر، اویشی و کالر (MLQ)
ادبیات و مبانی نظری کیفیت زندگی کاری
هوش هیجانی با تعارض و خلاقیت کارکنان
پرسشنامه سبک رهبری معلم Hssin, Bunyarit & Hussein (2009)
پرسشنامه شیوه های فرزندپروری[۱] رابینسون، ماندلکو، السن و هارت(۱۹۹۵):