این پرسشنامه توسط خانم ها پریوا قلی پور و مرضیه بهرامی حصاری به منظور سنجش میزان علاقه مندی انگیزه دانش آموزان به تحصیل ساخته شاه است و شامل ۴۰ سوال ۵ گزینه ای با گزینه های کاملا موافقم، موافقم، نظری ندارم، مخالفم، کاملا مخالفم است.
ابعاد و مولفه ها | دارد |
پایایی و روایی | دارد |
شیوه نمره گذاری | دارد |
منبع | دارد |
انگیزه انگیزه عبارت است از گرایشی همه جانبه به ارزیابی عملکرد خود با توجه به عالی ترین معیارها. تلاش برای موفقیت در عملکرد و برخورداری از لذتی که با موفقیت در عملکرد همراه است دینکلمن و بوف، ٢٠١۶).
انگیزه به عنوان انجام یک عمل با هدف انجام یا تکمیل کاری تعریف می شود و تأثیر قابل توجهی در موفقیت و عملکرد دارد اوزهان و کوسادره ۲۰۲۰. انگیزه تحصیلی نوعی انگیزه روانشناختی فراگیر هست که بر انواع مختلف فعالیت های تحصیلی مؤثر است. انگیزه تحصیلی در برگیرنده الگویی از تدبیر اندیشی، اعمال و احساس- هایی است که با تلاش برای دستیابی به نوعی برتری سازگار استانداردهای برتر درونی، مرتبط است (روبینا رامیرز و فرناندز پورتیلو (۲۰۲۰ انگیزه تحصیلی عبارت است از گرایش فرد برای گذر از سدها، تلاش برای دستیابی به گونه ای برتری و حفظ معیارهای سطح بالا اغلب رفتارهایی که انگیزه تحصیلی را نشان میدهند عبارتند از پافشاری بر انجام تکالیف، دشوار، سخت کوشی یا کوشش در جهت یادگیری در حد تسلط و انتخاب تکالیفی که به تلاش نیاز دارد. انگیزه تحصیلی، یک حالت روانشناختی است و هنگامی بدست می آید که انسان خود را دارای کفایت لازم و خودمختاری ادراک بداند (تربتی نژاد و همکاران، ١۴٠١). انگیزه تحصیلی عبارت است از گرایشی همه جانبه به ارزیابی عملکرد خود با توجه به عالی ترین معیارهای تلاش برای موفقیت در عملکرد و برخورداری از لذتی که با موفقیت در عملکرد همراه است. انگیزه تحصیلی یکی از مهمترین انگیزه های اجتماعی و از ویژگیهای مهم شخصیتی هر فرد که در بین افراد مختلف نیز، متفاوت است. سازه انگیزش تحصیلی به رفتارهایی که به یادگیری و پیشرفت در مدرسه مربوط است و انرژی و جهت رفتار را کند، اطلاق میشود میرهاشمی روته و عبدالهی، ۱۳۹۷).
پرسشنامه ارزیابی عملکرد معلمان تربیت بدنی میرکاظمی و همکاران(۱۳۹۳)
پرسشنامه سبک رهبری معلم Hssin, Bunyarit & Hussein (2009)
مفهوم اهمال کاری تحصیلی (academic procrastination)
پرسشنامه شیوه های فرزندپروری[۱] رابینسون، ماندلکو، السن و هارت(۱۹۹۵):
ادبیات و مبانی نظری سبک های فرزند پروری
پرسشنامه اضطراب اجتماعی جرابک